Langkah Mudah untuk Membuat Dakgangjeong (닭강정) Sweet Crispy Korean Fried Chicken Anti Gagal

Dagangjeong () ayam goreng yang manis dan rangup

Adakah anda sedang mencari idea cara membuat ayam goreng dakangjeong () manis dan rangup supaya anda tidak terlepas? Ia mungkin salah seorang daripada rakan anda. Pengguna bersih sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat imej bagi mencari idea. Disiarkan kali ini saya akan berkongsi tutorial bagaimana untuk mengikuti langkah mudah untuk membuat Ayam Goreng Korea Dakgangjeong (.) Manis dan Rangup, yang menjadikannya tidak sukar dan tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Sementara itu, ayam goreng Dakgangjeong (닭강정) ala Korea yang manis dan masin pastinya mempunyai rasa dan rasa yang mampu mengujakan selera.

Terdapat banyak perkara yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa ayam goreng manis Korea Dakangjeong (닭강정), pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan segar hingga ke cara pemprosesan dan penyajian. . Jangan risau jika anda ingin membuat pencuci mulut goreng Korea Dakgangjeong (닭강정) yang lazat di rumah kerana apabila anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah imej dakgangjeong (닭강정) ayam goreng rangup manis yang boleh anda jadikan idea.

Kali ini, jom cuba, jom sediakan dessert goreng Korea kriuk Dakgangjeong (.). Dengan memudahkan bahan-bahan, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat ayam goreng Korea manis dakangjeong menggunakan 16 bahan berbeza dan 6 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Sebenarnya resepi ni dah lama...lama tak buka Cookpad. Malas loading sebab pindah semalam, so semua masak dan makan segera.. Belum ada gambar cool lagi.. Ini gambar sementara, kalau tak suka tengok dramatik, saya suka makanan korea. Ya sudah tentu. Saya buat ini menggunakan mee gochujang buatan sendiri. Resipi disenaraikan di bawah. Sesiapa yang ingin menggunakan gochujang segera boleh membelinya di pasaraya. # pakar ayam

Baca Juga

Bahan dan Rempah untuk Ayam Goreng Manis Dakangjeong Korea ():

  1. 6-7 ketul ayam (peha, sayap atau apa-apa lagi secara percuma)
  2. Lapisan perasa ayam:
  3. Tumbuk 4 ulas bawang putih
  4. 1 biji telur
  5. 1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
  6. untuk merasai garam
  7. 3 sudu besar tepung jagung
  8. Bahan sos:
  9. 2 sudu besar gochujang (pes cili Korea)
  10. Anda boleh menonton resipi gochujang buatan sendiri di bawah
  11. Boleh guna jenama halal Kikkoman, beli kat tokped / pasaraya
  12. 1-2 sudu besar mentega clarified
  13. 4 sudu besar madu / sirap maple / sirap jagung
  14. 2 sudu besar gula aren (gula merah)
  15. pengedaran:
  16. Rasa bijan

Cara membuat ayam goreng dakangjeong (Korea) yang manis dan rangup

  1. Perap ayam dengan bahan perap di atas selama 2 jam di dalam peti sejuk, kemudian keluarkan selama setengah jam sebelum digoreng. Panaskan sedikit minyak dan goreng ayam hingga empuk. kering. Biarkan selama 5 minit dan goreng lagi hingga sejuk (goreng dua kali sehingga ayam garing)
  2. Sementara itu, buat sos dengan memanaskan minyak sapi/mentega dengan api perlahan. Tambah gochujang segera atau buatan sendiri (lihat resipi di bawah untuk membuatnya sendiri), madu atau sirap maple, dan gula merah (gula perang) dan kacau sehingga pekat.
  3. Bila sos dah pekat, masukkan ayam dan taburkan bijan. Kakinya hangat.
  4. Yang nak guna homemade gochujang, cara di bawah ️
  5. Bahan-bahan gochujang buatan sendiri: 20 gram tepung pulut, 350 ml air, 75 ml madu, garam secukup rasa, 75 gram serbuk cili, 50 gram serbuk kurma (disediakan dengan 130 gram kurma hancur dan kemudian dimasak sehingga kering sepenuhnya. )
  6. Cara membuat Gochujang di rumah: Campurkan air bersama tepung beras, kacau hingga cair dan kemudian hidupkan masak dengan api kedua sehingga menjadi pes. Tutup api, biarkan sejuk. Setelah sejuk, campurkan dengan bahan-bahan gochujang yang lain. Kemudian tutup rapat dalam balang kaca. Berjemur di bawah sinar matahari selama dua hari. Kemudian simpan dalam peti ais. (Kalau nak ambil, selalu guna sudu baru supaya tahan lebih lama)

Enam? mudah atau tidak? Kemudian buat dakangjeong (닭강정) ayam goreng manis Korea yang rangup yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.