Langkah Mudah untuk Menyiapkan Crispy Fried Chicken Homemade yang Lezat Sekali
Mencari inspirasi resipi ayam goreng rangup buatan sendiri yang lazat dan unik? Resepi Ayam Goreng Rangup Buatan Sendiri untuk Kegagalan Orang sekeliling kita kini sedang mencari satu, mungkin kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon mudah alih untuk mendapatkan maklumat visual seperti idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat ayam goreng rangup di rumah dengan cara mudah yang boleh melukakan lidah anda sangat susah dan senang. Dalam kes rawatan yang salah, hasilnya tidak memuaskan, tetapi agak tidak menyenangkan. Sebenarnya ayam goreng rangup buatan sendiri yang sedap pasti ada rasa dan rasa yang boleh memenuhi selera kita.
Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Crispy Fried Chicken Homemade, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, pemprosesan, dan perkhidmatan. Jika anda ingin memasak ayam goreng rangup yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Ini diikuti dengan gambar ayam goreng rangup buatan sendiri yang boleh anda gunakan sebagai pratonton.
Terdapat 8 hidangan untuk membuat ayam goreng rangup di rumah. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.
Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh digunakan untuk menyediakan ayam goreng rangup di rumah. Dengan 13 bahan dan 10 peringkat kerajinan, anda boleh membuat ayam goreng rangup buatan sendiri. Beginilah cara penyediaan makanan.
Baca Juga
Si suami sangat ketagih ayam rangup dan selalunya terpaksa beli kat luar, suruh masak. Tikar pembakar tanah liat diilhamkan oleh resipi yang sama seperti Emba Vina Septiana dan Emba Demi Eurfina.
Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Ayam Goreng Rangup Buatan Sendiri:
- 1 kg ayam cincang
- 1 bungkus ayam ryoko
- kek basah:
- 1 paket tepung rempah serba guna
- 10 sudu besar tepung gandum
- 1 biji telur
- air ais yang sesuai
- Bahan penutup:
- 1 paket tepung rempah serba guna
- 10 sudu besar tepung gandum
- 3 sudu besar tepung jagung
- 1 sudu kecil serbuk penaik
- Garam dan lada sulah secukup rasa
Cara membuat ayam goreng rangup di rumah
- Basuh ayam cincang, kemudian masukkan rai dan garam (secukup rasa) dan biarkan selama 30 minit/malam.
- Sediakan doh basah: Gaulkan tepung pedas dan tepung gandum, kemudian masukkan air ais sedikit demi sedikit hingga doh sangat nipis atau sangat pekat, sederhana juga ya.
- Pukul telur ke dalam kek lembap, pukul sehingga sekata.
- Sejukkan tepung basah selama 30 minit/malam
- Serbuk roti: Campurkan semua bahan, masukkan garam dan lada sulah secukupnya.
- Segera bulatkan ayam dalam doh basah, kemudian masukkan ke dalam doh kering dan uli hingga rata.
- Segera goreng ayam dalam minyak tenggelam panas dengan api perlahan dan masak rata selama kira-kira 30 minit sehingga perang keemasan.
- Nota: Kek lembap hendaklah disimpan sejuk untuk menggulung semasa menggoreng, jadi jika ayam tinggal di dalam adunan dan selebihnya digoreng, maka ditaro hendaklah disejukkan dahulu dan kemudian digoreng dengan segera.
- Angkat setelah digoreng hingga kekuningan.
- Ayam goreng rangup sedia untuk dihidangkan
WHO? Betul ke? Cara memasak ayam goreng rangup di rumah, anda boleh melakukannya di rumah. Selamat bereksperimen!