Langkah Mudah untuk Menyiapkan Korean Fried Chicken Anti Gagal

ayam goreng korea

Sedang mencari resepi ayam goreng Korea yang sedap? Cara paling mudah untuk membuat ayam goreng Korea yang betul ialah mencari komuniti di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Rangkaian sudah biasa menggunakan Internet untuk melihat imej telefon bimbit. Baiklah, pada ketika ini saya kongsikan panduan meneka cara paling mudah untuk memasak ayam goreng, ianya tidak susah dan tidak mudah. Dilindungi dengan betul, ia akan menahan banyak keadaan buruk. Ayam goreng Korea yang sedap pula sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang memenuhi selera anda.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa ayam goreng Korea: pertama hidangan, kemudian pilihan bahan-bahan segar, pemprosesan dan perkhidmatan mereka. Jika anda ingin menyediakan ayam goreng yang lazat di rumah dengan cara Korea, anda tidak perlu risau, kerana jika anda sudah tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar ayam goreng Korea yang boleh anda jadikan idea.

Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal untuk memasak ayam goreng Korea. Anda boleh menyediakan ayam goreng Korea dengan 22 bahan dan 9 langkah. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Bakar dengan cepat dan anda tidak akan mempunyai masa untuk dihidangkan. Menghantar foto sementara. Tapi nampak macam eksperimen, jadi tak syak lagi 😉 Tips: * Untuk menapis lagi ayam, campurkan tepung gandum dengan patinya. Mycenae, ubi kayu atau kanji kentang boleh digunakan. * Semasa menyediakan periuk, akhir sekali campurkan madu dan minyak bijan supaya periuk tidak hangus

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan ayam goreng Korea:

  1. 1/2 kg kepak ayam
  2. Rempah tin
  3. Bawang putih 5 ulas
  4. 2 cm Halia
  5. 1 sudu besar serbuk cili
  6. 1 sudu kecil serbuk cili
  7. 1 sudu teh garam
  8. 1 sudu teh gula
  9. adunan tepung
  10. 1: 1 tepung gandum dan tepung jagung
  11. pakaian seragam
  12. Bawang putih 5 ulas
  13. 2 cm Halia
  14. 1 sup soya manis
  15. 3 sudu besar tomato
  16. 3 sudu besar sos cili
  17. 2 sudu besar serbuk cili (biji cili)
  18. 2 sudu besar mee goujang (boleh dimasak tidak)
  19. 3 sudu besar air berasid / cuka epal
  20. 3 sudu besar madu
  21. 1 sudu besar minyak bijan
  22. 1 sudu besar soya

Cara membuat ayam goreng Korea

  1. Sayap ayam dipotong 2 bahagian
  2. Potong bawang putih dan halia mengikut urutan 2
  3. Taburkan ayam dengan bawang putih yang dicincang halus, halia yang dicincang halus, lada sulah, tepung cili, gula, garam. Simpan dalam bekas tertutup di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya satu jam. Ia menjadi lebih baik pada waktu malam.
  4. Bahagikan tepung kepada 2 bahagian kepada 2 bahagian. Mangkuk 1 Masukkan air secukupnya ke dalam adunan tepung. Campurkan 2 sudu besar tepung gandum kering dan tepung jagung.
  5. Taburkan ayam dengan tepung kering. Masukkan tepung basah. Taburkan dengan tepung kering lagi.
  6. Gris ayam dengan api perlahan sehingga perang keemasan. bangun.
  7. Griskannya semula untuk masa yang singkat dengan api besar. mengosongkan
  8. Infusi: Tumis bawang putih dan halia. Kemudian campurkan semua bahan sup secara berselang-seli. Gaul sebati. Jika terlalu pekat, masukkan air secukupnya.
  9. Campurkan ayam dengan daging. Gaul sebati. Taburkan dengan bijan

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan di sini oleh pasukan kami. Kami berharap ayam goreng Korea yang ringkas di atas akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda dan menjadi idea dalam industri masakan. Semoga ini bermanfaat dan bersenang-senang!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.