Bagaimana Menyiapkan Ayam Goreng Telur Asin Anti Gagal

Ayam goreng dengan telur masin

Masih mencari inspirasi untuk resipi ayam masin yang hebat? Cara membuat telur goreng, sangat sedap, mungkin ramai orang sekeliling kita mencarinya baru-baru ini, mungkin boleh berkawan. Pengguna internet sudah biasa menggunakan internet mudah alih sebagai idea untuk mendapatkan maklumat imej. Dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat ayam goreng telur masin yang paling sedap supaya lebih berat dan ringan. Jika dilakukan dengan baik, hasilnya tidak akan licin dan manis. Sudah tentu, garam telur ayam goreng harus mempunyai selera dan rasa.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa ayam goreng masin, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan bahan-bahan segar, disediakan dan dihidangkan. Jika anda ingin menyediakan ayam goreng telur di suatu tempat, jangan risau, kerana jika anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah contoh telur ayam goreng masin.

Okay kali ni kita test, yelah ayam goreng ayam masin sendiri kat rumah. Pemakanan ini membantu menyihatkan badan anda sekeluarga. Anda boleh menyediakan telur goreng dengan 12 bahan dan 6 lapisan. Cara menyediakan hidangan.

hello! Sayangnya, dah lama tak post resepi kat sini 😂 so kali ni saya cuba dan adik saya kata nak cuba dessert ni. Kerana ingin tahu, saya cuba menyediakan resipi. Kemudian ... Voila! Sedap bunyinya 😂 Jadi cubalah! 🎉🎉 #Ramadan sudah siap.

Baca Juga

Input dan baja untuk memasak telur;

  1. Produk ayam;
  2. 1/2 ekor ayam, bersihkan, potong kecil
  3. 250 gram tepung sejagat, saya guna sagik
  4. 2 kuintal bawang putih, dicincang halus
  5. Setakat lada, saya guna lada sendiri.
  6. garam secukupnya
  7. sup telur yang ditapai;
  8. Saya menggunakan 3 sudu besar garam, telur rebus, 3 kuning telur dan 2 putih telur.
  9. Saya menggunakan 200 ml susu penuh, Ultramilk
  10. gula cukup
  11. garam secukupnya
  12. Lada secukupnya

Cara memasak ayam goreng telur masin

  1. Lumurkan ayam dengan bawang putih, garam dan lada sulah, gaul rata, kemudian masukkan semua tepung hingga tepung lembut dan likat sedikit. Saya mencampurkannya dengan tangan saya dan saya tidak lupa untuk mencuci tangan saya terlebih dahulu untuk menjadikannya sihat. Biarkan selama 3-5 minit untuk membolehkan rempah meresap ke dalam ayam dengan mudah.
  2. Baki tepung tu kita masukkan dalam kotak, gaul dengan lada sulah, lepas tu celup ayam yang dah lama rebus dalam tepung kering ni, gaul dan tekan untuk dapat hasil yang bagus, nampak rangup sangat.
  3. Sediakan kuali dengan minyak dan lumurkan sehingga semua ayam digoreng * eeaa.
  4. Apabila kita memasak ayam, kita boleh menyediakan telur untuk sup. Nah, telur yang telah dipisahkan sebelum ini dipukul dengan garpu sehingga lembut. Semasa ia sejuk, sediakan untuk rendam dalam sedikit minyak.
  5. Kita masukkan telur selepas minyak panas, lagi bagus, tapi, telur saya elok, masih kasar sikit sebab teksturnya, jadi boleh guna blender kalau nak ambil garfu. Okay, lepas tu gaul sekejap, masukkan susu. Sesuaikan rasa selepas masak dan masukkan gula, garam dan lada sulah secukup rasa jika rasa tidak padan. Saya hanya menggunakan perasaan itu apabila saya menambah rempah, hehe.
  6. Bila dah siap, masukkan ayam cincang tadi kacau hingga rata, kacau sentiasa. Aduk2 smp semua sama rata, tutup api dan....voila! Baiklah! Akhir sekali, saya menambah hirisan bawang dan memberikannya warna hijau. Jika anda ingin menambah serpihan cili ke dalam rempah atau kehilangan rasa masin dan masin telur masin, anda boleh menggunakan sup samba atau lada liar ማብሰል Masakan yang baik! ?

kenapa? tiada lagi? Cara membuat ayam goreng telur masin yang boleh anda buat di rumah. Seronok mencuba!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.