Bagaimana Menyiapkan Butter Garlic Fried Chicken yang Lezat Sekali

Ayam goreng dengan mentega dan bawang putih

Resepi ayam goreng mentega yang sangat sedap dan unik, resepi ayam goreng mentega bawang putih, lapar, ada yang mencari di kawasan kami sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Netizen sudah pun menggunakan internet pada peranti mereka untuk melayari maklumat imej bagi mendapatkan inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan resepi cara membuat Ayam Bakar Butter Garlic. Ia tidak begitu sukar, tetapi tidak mudah untuk memuaskan rasa lapar anda. Jika proses itu dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Walaupun ayam panggang mentega dan bawang putih yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang mampu menggembirakan selera kita.

Terdapat banyak faktor yang masuk ke dalam perisa ayam goreng mentega dan bawang putih, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan persembahan. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat ayam goreng mentega dan bawang putih yang lazat, jangan risau, kerana hidangan ini boleh menjadi istimewa jika anda tahu caranya. Berikut ialah foto ayam goreng mentega dan bawang putih untuk digunakan sebagai contoh.

Berikut adalah beberapa petua dan petua mudah untuk membuat Ayam Panggang Bawang Putih Mentega sedia untuk dimakan. Anda boleh membuat Ayam Panggang Butter Garlic menggunakan 15 bahan berbeza dan 5 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Dah macam ayam goreng. Begitu juga dengan bahagian penutup, kerana saya secara peribadi lebih suka penutup jenis ini. Jika anda mempunyai resipi salutan kegemaran, anda boleh menggantikannya. Anda boleh melangkau langkah 1 bagi mereka yang tidak menyukai rasa bawang putih yang kuat. Sebagai contoh, bawang putih diawetkan dalam perapan, tetapi apabila mentega ditambah, tiada bawang putih ditambah.

Baca Juga

Bahan-bahan dan Perasa untuk Ayam Panggang Mentega dan Bawang Putih:

  1. Bahan-bahan untuk perapan
  2. 3 sudu teh minyak zaitun
  3. 5 bawang putih putih, cincang halus
  4. 2 sudu teh serbuk bawang putih
  5. pedas
  6. Hanya lada hitam
  7. bahan pelapik
  8. 4 sudu besar tepung serba guna
  9. Tepung beras 4 item
  10. 4 sudu besar tepung jagung
  11. Pelinciran bahan
  12. 8 sudu besar mentega mentah
  13. 6 ulas bawang putih, ditumbuk/dikisar
  14. Jumlah pasli yang mencukupi
  15. Minyak untuk memasak ayam

Cara membuat Ayam Panggang Mentega dan Bawang Putih

  1. Dada ayam dengan rempah perap. Masukkan ke dalam beg ziplock besar dan sejukkan sekurang-kurangnya sejam. Jus akan bertahan lebih lama.
  2. Panaskan minyak untuk memasak ayam. Gaulkan bahan isi ayam dan ratakan. Kemudian goreng ayam dalam minyak panas hingga masak dan kekuningan
  3. Angkat selepas masak. Letakkannya di atas tuala kertas untuk menyerap lebihan minyak.
  4. Cairkan 1 sudu besar mentega dan masukkan bawang putih yang dicincang halus. Tumis hingga naik bau dan masukkan baki mentega. Masak sehingga larut, kemudian keluarkan dan taburkan dengan pasli
  5. Sapu bawang putih dengan minyak dan berus atau sudukan pasli ke atas ayam. untuk bergembira

Terima kasih kerana menggunakan resipi di halaman ini. Kami berharap resipi tumis mentega bawang putih mudah di atas akan membantu anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan memberi inspirasi kepada anda untuk menjual makanan anda. Semoga anda berguna dan berjaya.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.