Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Krispi, Menggugah Selera
Adakah anda sedang mencari inspirasi cara membuat ayam rangup yang unik dan sempurna?, Cara mudah membuat ayam rangup anti-jatuh. Cari beberapa rakan kami di sini baru-baru ini, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Orang di Internet terbiasa dengan peranti untuk memaparkan maklumat imej sebagai contoh. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat resepi Ayam Rangup yang sedap ini supaya tidak susah dan senang. Sekiranya operasi itu salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan bahkan tidak menyenangkan. Crispy Ayam Sedap sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang akan memikat selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa ayam rangup, seperti jenis bahan, pemilihan bahan segar, proses dan persembahan. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat ayam rangup yang lazat, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Berikut adalah gambar ayam rangup yang boleh anda jadikan idea.
Nah, kali ini, mari kita cuba membuat ayam rangup di rumah. Berpegang kepada bahan-bahan mudah, makanan ini membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat Ayam Crispy menggunakan 14 jenis bahan dan 5 tahap kreativiti. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Dengan nama Tuhan. #PejuangGoldenBatik menghampiri minggu ke-19
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat ayam rangup:
- bahan air garam
- Suku kilo ayam
- 5 biji lada
- 2 liter bawang putih putih
- garam secukup rasa
- bahan serbuk kering
- 50gm serbuk perasa
- 50g tepung (segi empat)
- 1 sudu besar tepung beras
- 1/2 sudu teh baking soda
- Bahan Serbuk Basah
- 2 sudu besar tepung
- air secukupnya
- Jumlah minyak yang betul
Langkah membuat ayam rangup
- Ayam bersih, potong, berdiri
- Sediakan bahan perapan, masukkan tumbuk dan ayam, kacau sehingga rempah sekata, kemudian masukkan ke dalam peti ais (I: freezer) dan biarkan selama 3-4 jam.
- Sediakan bahan tepung kering dan gaul hingga rata.Sediakan tepung basah
- Salutkan ayam dalam tepung basah dan kemudian dalam tepung kering.Kalau nak lebih rangup boleh buat dua tiga kali.
- Panaskan minyak (untuk memasak yang betul perlu banyak minyak) dan goreng hingga kekuningan (api akan perlahan)
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami sediakan di sini. Semoga resepi Ayam Rangup yang ringkas di atas dapat membantu anda untuk menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan juga bagi mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!