Langkah Mudah untuk Membuat Fried Chicken Sederhana yang Lezat Sekali
Masih mencari inspirasi untuk resipi ayam panggang unik yang sempurna? Resepi ayam goreng mudah ini memang mendapat permintaan tinggi daripada orang sekeliling, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej. Dan kali ini, saya berkongsi pengajaran bagaimana untuk menyajikan resepi ayam goreng yang sangat kaya supaya tidak terlalu rumit, tetapi tidak juga mudah. Jika anda salah memprosesnya, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan atau malah tidak menyenangkan. Sementara itu, air rebusan ayam yang dimasak dengan baik seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh mengujakan selera kita.
Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa Ayam Goreng Simple, mulai dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyajian dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat ayam goreng yang lazat dan mudah tidak kira di mana anda berada, kerana jika anda mengetahui helah ini, ini boleh menjadi hadiah yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar ayam goreng mudah yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.
Purata saiz hidangan untuk ayam goreng ialah 4 hidangan. Jadi pastikan dos ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, rata-rata ayam goreng mengambil masa kira-kira 20 minit untuk dimasak.
Baca Juga
Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom masak Ayam Goreng Simple di rumah sendiri. Berkat bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk mengekalkan kesihatan badan kita. Anda boleh membuat ayam goreng ringkas dengan 12 bahan dan 10 langkah pengeluaran. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Bahan-bahan dan Perasa Mudah untuk Ayam Goreng:
- 1/2 kg ayam
- mewarnakan.
- 5 sudu besar tepung
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 biji telur
- 4 ulas bawang putih (dikupas)
- air secukupnya
- gam
- 1/4 kg tepung gandum
- 2 sudu besar tepung jagung
- Lada secukupnya!
- Royko cukup
Cara memasak ayam goreng mudah
- basuh ayam
- Buat sos dan masukkan perisa (royko/garam), tidak terlalu pekat dan tidak terlalu nipis.
- Sediakan ekor dan masukkan perasa (lada dan roiko)
- Masukkan ayam ke dalam sos
- tambah pada gam
- Masak sehingga seluruh ayam ditutup dengan tepung.
- Panaskan kuali dan goreng
- Tunggu sehingga kuning keemasan.
- Angkat dan toskan
- Ayam Goreng Biasa Sedia untuk Dimakan
Bagaimana: Mudah, bukan? Begini cara membuat ayam bakar ringkas yang boleh anda cuba di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!