Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Goreng Kress / Kriukk yang Lezat Sekali

Ayam goreng selada air / hookah

Adakah anda sedang mencari idea resepi ayam goreng geprek, boleh makan lidah yang unik?, resepi ayam goreng berpasir, buat anguilla yang dicari oleh sesetengah orang di sekeliling kita, mungkin anda salah satunya. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon pintar mereka untuk mencari maklumat tentang foto yang boleh dijadikan inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara penyediaan Ayam Goreng Anti Gagal Kress / Kriukk dengan cara yang sangat mudah, saya akan buat susah dan senang. Jika anda tidak memprosesnya dengan betul, hasilnya tidak akan menjadi hambar malah lazat. Sebenarnya, ayam goreng Kress / Kriukk yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera.

Ayam goreng cress / salib mempengaruhi kualiti rasa, dari jenis bahan hingga pilihan bahan segar dan cara memasak dan menghidangkan. Jika anda ingin membuat ayam goreng rangup yang lazat di rumah, jangan risau, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa jika anda sudah tahu cara menyediakannya. Berikut adalah gambar ayam goreng Kress / Kriukk yang boleh anda jadikan contoh.

Jadi jom cuba kali ni, jom buat sendiri ayam goreng Kress / Kriukk di rumah. Secara mudahnya, makanan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat ayam goreng cress/creak dengan 9 jenis bahan dan 6 langkah penyediaan. Ini adalah bagaimana hidangan disediakan.

#Siap Ramadhan, #Olahandayam, #Sayanganak, #Antiribet, #Praktikal.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan kobis / ayam goreng:

  1. 1 kg fillet dada ayam (daging sahaja)
  2. 2 keping @ 500 gr tepung rangup berempah
  3. 4 biji putih telur
  4. 8 ulas bawang putih
  5. 1/2 sudu kecil lada hitam
  6. sedikit garam
  7. Sedikit gula
  8. air
  9. Minyak sayuran secukupnya

Cara memasak kangkung goreng / kail ayam

  1. Basuh dada ayam, bahagikan fillet di sebelah kanan dan kiri kepada 3-4 bahagian
  2. Cincang halus bawang putih, garam dan gula, tambah lada, campurkan bahagian dengan fillet ayam, biarkan selama 5-10 minit, masukkan ke dalam peti sejuk.
  3. Keluarkan dari peti ais dan masukkan ke dalam tepung berempah segera, kemudian masukkan putih telur yang telah dipukul tadi dengan sedikit air, toskan dan masukkan tepung berempah lagi.
  4. Goreng dalam minyak panas dan banyakkan supaya tekstur nampak garing/bergelombang seperti dalam gambar, biarkan sehingga kuning keemasan.
  5. Nasib baik, kanak-kanak akan menyukainya
  6. Nota: Jangan tinggalkan apa-apa sisa semasa menggoreng, cuma biarkan warna belakang hingga kuning sedikit, jadi rangup/beralun dan mentega hendaklah pekat.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan di sini. Kami berharap Easy Cress / Crucified Fried Chicken dapat membantu anda membuat hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda atau memberi inspirasi kepada anda yang ingin memulakan perniagaan kulinari. Semoga bermanfaat dan enjoy!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.